Известие

Collapse
No announcement yet.

Скоростен лост! Помощ!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скоростен лост! Помощ!

Здравейте, горд собственик съм на Алфа 147, 1,6 , 2004г. Имам проблем със скоростният лост. Като изключа от скорост лоста не се връща между 3 и 4 скорост, а си остава под скоростта от която съм излезнал. Страх ме е да не включа без да искам на задна и да стане голяма беля.Скоростите ги търся ръчно, което не е много приятно. От 4-та трудно намирам 3-та скорост. Моля, ако някой е имал подобен проблем да сподели и ако знаете някой добър майстор или сервиз в София, да ми даде координати!

здравей колега . Имах същия проблем но го реших с нови жила които закупих провери при майстор но съм убеден че и при теб проблема е в жилата

---------- Post added at 19:26 ---------- Previous post was at 19:19 ----------

http://89.190.194.3/forum/showthread.php?p=1267129
    ето подобна тема колега
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от ivaylomezda Покажи съобщение
      здравей колега . Имах същия проблем но го реших с нови жила които закупих провери при майстор но съм убеден че и при теб проблема е в жилата

---------- Post added at 19:26 ---------- Previous post was at 19:19 ----------

http://89.190.194.3/forum/showthread.php?p=1267129
      ето подобна тема колега
      И/или втулките на превключвателя.

Ето подробна тема с много снимки. Според мен си заслужава първо да се подходи по тоя начин преди да се сменяват жила.

Comment

+1 за отговора на ivaylomezda отгоре....май са доста 147-миците с този проблем

Comment

Благодаря колеги, ако знаете, дайте ми координати на сервиз или майстор, който може да отстрани проблема и ориентировъчно - цена. Все пак не искам някой да се учи на колата ми, а майстор, който го е правил на друга Алфа.

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
            И/или втулките на превключвателя.

Ето подробна тема с много снимки. Според мен си заслужава първо да се подходи по тоя начин преди да се сменяват жила.
            Тия втулчици намират ли се като резервна част...че имам същата болежка.Хем почистих,измих,смазах и раздвижих всичко там,но уви...проблема остана.
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

http://axm-auto.com/index2.php?brand...=24&subcat=197
              ето ги колега
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Здравейте, според мен не става дума за втулките на скоростния лост, а за втулките на превключвателя. Ако някой знае откъде мога да ги купя.

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                  Тия втулчици намират ли се като резервна част...че имам същата болежка.Хем почистих,измих,смазах и раздвижих всичко там,но уви...проблема остана.
                  Тези трябва да са: http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-NE...gAAOSwMmBVrlpF

Comment

Това са, но знаете ли в България дали се продават?

---------- Post added at 16:10 ---------- Previous post was at 16:08 ----------

Моля, дайте ми майстор или сервиз където да ми ги сменят, ако някой е сменял.

Comment

Първоначално публикувано от ivaylomezda Покажи съобщение
                      Това са за ск.лост

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                      Мдаа,мерси.....

Comment

По ОЕМ номер (46467103) не излиза никъде в БГ, така че за закупуването остава като опция ebay, или евентуално Ауто Италия. За смяната най-добре си избери сервиз от форумните.

Comment

Да и аз не можах да ги намеря и понеже искам като розглобя,да го сглобя веднага(а не тепърва да меря и да си правя втулки и да се затривам) та от ибей си заръчах ...да видим какво ще дойде.

От снимките по-нагоре всичко е ясно.....само пружината как е застопорена в долния край??

И още нещо....ако тая пружинка здаде багажа и омекне по някаква причина.....няма ли ефекта да е същия...демек,да си стои лоста където му е кеф?(говорим при изправни жила)

Comment

колега пиши като ги смениш какъв е резултата да поръчвам и аз
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Днес смених втулките.Болта едвам се въртеше.Старите си бяха ОК,здрави/прави...но дори след смазване въртенето беше много трудно.Та извадих старите и сложих новите.Всичко заспа и няма никакво задържане в момента.
                              Та айде после и разкачване на генерацията,аспуха и ламарините за да стегна най-тъпите три болта в тая кола,а именно тези на конзолката на скоростния лост,която на половината алфи се мандраехерца.

Специално благодаря на колегата acho_
                              Last edited by undy; d.m.y г., 17:03.

Comment

Working...
                              X